130 éves a Bolyai - részt vettünk a Szakmai életpálya-építés napján

Mi, a Computer Controls-nál kiemelkedően fontosnak tartjuk az oktatás különféle támogatását, a leendő mérnökök, szakemberek minőségi képzésének elősegítését. Ezért örömmel fogadtuk a Bolyai János Műszaki Szakközépiskola felkérését, hogy vegyünk részt az intézmény 130. évfordulója alkalmából megrendezett Szakmai Életpálya Napon. A programsorozat keretében a diákok iskolán belüli szakmai előadásokon, illetve iskolán kívüli helyszíneken üzemlátogatásokon ismerhették meg az ipar szereplőit, valamint a korszerű gyártási és távközlési technológiákat.

Több okból is megtiszteltetésnek éreztük, hogy a rendezvény keretein belül előadást tarthattunk a tanulóknak. Egyrészt, mert a Bolyai országos szinten meghatározó intézmény, amelyben története során több meghatározó személyiség tanult. Másrészt pedig, véleményünk szerint a szakma és az ipar átfogóbb ismerete már ebben a korban elengedhetetlen a későbbi sikeres elhelyezkedés szempontjából.

Rövid bemutatkozónkat követően Juhász Csaba, műszerekért felelős kollégánk beszélt a legújabb elektronikai trendekről, amelyek jelenünk mellett jövőnket is meghatározzák. A diákok olyan fontos fogalmakkal ismerkedhettek meg, mint az Internet of Things (IoT) vagy a Machine to Machine (M2M), és pontosíthatták az 5G-vel és a digitális átalakulással kapcsolatos ismereteiket. Hallhattak arról, hogy 20 éven belül megháromszorozódik az okos eszközök aránya, és szó volt a nagy érdeklődést kiváltó „intelligens városokról” (smart cities), valamint a virtuális és kiterjesztett valóságról is.

education support, free training, high school engineering training education support, free training, high school engineering training

Rövid szünet után Zsikla Miklós és Tokovics Ákos mérnökeink tartottak élő bemutatót az Altium Designer használatáról. Az előadás keretében a szoftver alapjait láthatták a tanulók a gyakorlatban. Elmélyedtünk a program 3D képességeiben, valamint néhány, a produktivitást elősegítő funkcióban. Emellett hasznos tippek és ötletek hangzottak el, hogy is érdemes elkezdeni a nyák-tervezést és mi az, amiben az Altium a fejlesztők segítségére lehet.

education support, free training, high school engineering training education support, free training, high school engineering training

Köszönjük az iskolának és különösen Tóvízi Jenő tanár úrnak a meghívást és a szervezést, bízunk benne, hogy legközelebb is megtisztelnek meghívásukkal.

Vissza

Speciális akciók
GW Instek 20%-os akció
Bővebben
DraftSight - 2D vázlatkészítő és 3D tervezőszoftver
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Izgalmas újításokat hozott az Altium 20-as verziója
Bővebben
Megjelent a SOLIDWORKS 2020
Bővebben
Megjelent az Altium Designer 19.1
Bővebben