A Silabs bejelentette: Itt a világ legkisebb Bluetooth modulja

Hihetetlen teljesítmény mindössze 6.5 mm X 6.5 mm X 1.4 mm méretben

BGM12x

A Silicon Labs bemutatta az iparág legkisebb Bluetooth Low Energy system-in-package (SiP) modulját. A BGM12x néven futó modul bár a SiP modulokon belül elérhető legkisebb footprinttel rendelkezik, emellett mégis képes a piac legjobb rádiós teljesítményét nyújtani.

Az egylapkás rendszer (system on chip, rövidítve: SoC) olyan integrált áramkör (IC) amely egy számítógép vagy más elektronikai rendszer összes komponensét egyetlen szilíciumlapkára integrálva tartalmazza. Ennek egyik alternatívája, a system in package (SiP), ami magyarul egytokos rendszer, egy tokba integrált rendszer, vagy csomagolt megoldás lehet. Ez egyetlen tokban ill. hordozóban összeszerelt több lapkát takar.

Az apró, 6,5 x 6,5 mm-es eszköz, a BGM12x Blue Gecko SiP modul lehetővé teszi a fejlesztők számára az IoT eszközök miniatürizálását azáltal, hogy a footprintet akár 51 mm2 -re csökkenti. Így olyan alkalmazási területekre is ideális, mint a hordható fintesz és sporteszközök, okosórák és vezetéknélküli szenzoros hálózatok.

A jól ismert Blue Gecko SoC-k alapján a BGM12x is all-in-one Bluetooth csatlakozási lehetőséget kínál. Az eszköz alatt egy ARM® Cortex®-M4 processzor fut, nagy teljesítményű rádiós erősítő, szuper hatékony beépített antenna, oszcillátor és passzív alkatrészek, biztonságos Bluetooth 4.2 stack bújnak meg a kisméretű házban.

bgm12x sip module

A BGM12x modul magas szintű SIP integráció megszabadítja a fejlesztőt az RF rendszer fejlesztési, protokoll döntési és antenna design bonyodalmaktól, hogy egyedül a végső alkalmazásra kelljen összpontosítania. A modul rendkívül kis mérete miatt könnyen használható a helyhiányos, elemes eszközökben.

“A kis méret ma már legalább olyan fontos az IoT világában, mint az energiatakarékosság, az alacsony üzemeltetési költségek vagy magas szintű integráció”

- emelte ki Daniel Cooley, a Silicon Labs IoT termékekért felelős alelnöke. -

“A BGM12x SiP modul lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy gyorsan és könnyen legyenek képesek összetett Bluetooth terveket létrehozni és mindezt hardver és szoftver szinten is összeköthessék a megfelelő eszközökkel.”

Mindezt azáltal biztosítja, hogy kompatibilis a legfrissebb Bluetooth stack-kel (4.2), amelyhez világszerte rendelkezik tanúsítvánnyal.

Mindent a BLE-ről eBook

A BGM12x indulásra kész kezdőcsomagban is elérhető (Blue Gecko Smart SiP Module Wireless Starter Kit - SLWSTK6101C) a megfelelő dokumentációval, kódokkal.

Ha szeretné kipróbálni a legkisebb SiP modul nyújtotta lehetőségeket, a Computer Contols Hungary teljes körű támogatás nyújt: megrendelheti tőlünk a modult vagy az induló készletet is, és hozzá helyben nyújtunk magyar nyelvű segítséget.

Ajánlatunk az Ön számára:

 • BGM12x SiP modul (6,5 mm x 6,5 mm x 1,5 mm):
  • Integrált antenna, kivételes RF teljesítmény (70%-os hatékonyság), valamint opcionális csatlakozási lehetőség egy külső antennához
  • Kimeneti teljesítmény: 3 dBm vagy 8 dBm, 200 méteres hatótáv
  • 2,4 GHz-es adó-vevő
  • 40 MHz-es ARM Cortex-M4 processzor mag
  • 256 kB Flash és 32 kB RAM memória
  • Fogyasztás: 9,0 mA (max. fogadásnál), és 8,2 mA @ 0 dBm (max. küldésnél)
  • Lehetővé teszi a gyors és biztonságos adat titkosítást és dekódolást, támogatja a fejlett AES, ECC és SHA algoritmusokat
  • A népszerű és rendszeresen frissített Bluetooth 4.2 stack
  • Könnyen használható fejlesztőeszközök: Simplicity Studio, Energy Profiler, BGScript
 • Gyorsított time-to-market a Computer Controls Hungary támogatásával
 • Magyar nyelvű támogatás és oktatóanyagok
 • Segítség a Bluetooth alkalmazásokhoz és helyi, szoftveres segítség

Ajánlatkérés

Tetszett? Iratkozzon fel havi összefoglalónkra!

Vissza

Speciális akciók
Altium Vault Próbalehetőség
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Megjelent az Altium Designer 18
Bővebben
A Neoway M2M moduljaival bővült kínálatunk
Bővebben
ARM ULINKplus debugger
Bővebben