A Silabs bejelentette: Itt a világ legkisebb Bluetooth modulja

Hihetetlen teljesítmény mindössze 6.5 mm X 6.5 mm X 1.4 mm méretben

BGM12x

A Silicon Labs bemutatta az iparág legkisebb Bluetooth Low Energy system-in-package (SiP) modulját. A BGM12x néven futó modul bár a SiP modulokon belül elérhető legkisebb footprinttel rendelkezik, emellett mégis képes a piac legjobb rádiós teljesítményét nyújtani.

Az egylapkás rendszer (system on chip, rövidítve: SoC) olyan integrált áramkör (IC) amely egy számítógép vagy más elektronikai rendszer összes komponensét egyetlen szilíciumlapkára integrálva tartalmazza. Ennek egyik alternatívája, a system in package (SiP), ami magyarul egytokos rendszer, egy tokba integrált rendszer, vagy csomagolt megoldás lehet. Ez egyetlen tokban ill. hordozóban összeszerelt több lapkát takar.

Az apró, 6,5 x 6,5 mm-es eszköz, a BGM12x Blue Gecko SiP modul lehetővé teszi a fejlesztők számára az IoT eszközök miniatürizálását azáltal, hogy a footprintet akár 51 mm2 -re csökkenti. Így olyan alkalmazási területekre is ideális, mint a hordható fintesz és sporteszközök, okosórák és vezetéknélküli szenzoros hálózatok.

A jól ismert Blue Gecko SoC-k alapján a BGM12x is all-in-one Bluetooth csatlakozási lehetőséget kínál. Az eszköz alatt egy ARM® Cortex®-M4 processzor fut, nagy teljesítményű rádiós erősítő, szuper hatékony beépített antenna, oszcillátor és passzív alkatrészek, biztonságos Bluetooth 4.2 stack bújnak meg a kisméretű házban.

bgm12x sip module

A BGM12x modul magas szintű SIP integráció megszabadítja a fejlesztőt az RF rendszer fejlesztési, protokoll döntési és antenna design bonyodalmaktól, hogy egyedül a végső alkalmazásra kelljen összpontosítania. A modul rendkívül kis mérete miatt könnyen használható a helyhiányos, elemes eszközökben.

“A kis méret ma már legalább olyan fontos az IoT világában, mint az energiatakarékosság, az alacsony üzemeltetési költségek vagy magas szintű integráció”

- emelte ki Daniel Cooley, a Silicon Labs IoT termékekért felelős alelnöke. -

“A BGM12x SiP modul lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy gyorsan és könnyen legyenek képesek összetett Bluetooth terveket létrehozni és mindezt hardver és szoftver szinten is összeköthessék a megfelelő eszközökkel.”

Mindezt azáltal biztosítja, hogy kompatibilis a legfrissebb Bluetooth stack-kel (4.2), amelyhez világszerte rendelkezik tanúsítvánnyal.

Mindent a BLE-ről eBook

A BGM12x indulásra kész kezdőcsomagban is elérhető (Blue Gecko Smart SiP Module Wireless Starter Kit - SLWSTK6101C) a megfelelő dokumentációval, kódokkal.

Ha szeretné kipróbálni a legkisebb SiP modul nyújtotta lehetőségeket, a Computer Contols Hungary teljes körű támogatás nyújt: megrendelheti tőlünk a modult vagy az induló készletet is, és hozzá helyben nyújtunk magyar nyelvű segítséget.

Ajánlatunk az Ön számára:

 • BGM12x SiP modul (6,5 mm x 6,5 mm x 1,5 mm):
  • Integrált antenna, kivételes RF teljesítmény (70%-os hatékonyság), valamint opcionális csatlakozási lehetőség egy külső antennához
  • Kimeneti teljesítmény: 3 dBm vagy 8 dBm, 200 méteres hatótáv
  • 2,4 GHz-es adó-vevő
  • 40 MHz-es ARM Cortex-M4 processzor mag
  • 256 kB Flash és 32 kB RAM memória
  • Fogyasztás: 9,0 mA (max. fogadásnál), és 8,2 mA @ 0 dBm (max. küldésnél)
  • Lehetővé teszi a gyors és biztonságos adat titkosítást és dekódolást, támogatja a fejlett AES, ECC és SHA algoritmusokat
  • A népszerű és rendszeresen frissített Bluetooth 4.2 stack
  • Könnyen használható fejlesztőeszközök: Simplicity Studio, Energy Profiler, BGScript
 • Gyorsított time-to-market a Computer Controls Hungary támogatásával
 • Magyar nyelvű támogatás és oktatóanyagok
 • Segítség a Bluetooth alkalmazásokhoz és helyi, szoftveres segítség

Ajánlatkérés

Tetszett? Iratkozzon fel havi összefoglalónkra!

Vissza

Speciális akciók
Altium Vault Próbalehetőség
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Amire mindenki várt - itt a Bluetooth Mesh
Bővebben
Itt a Bluetooth 5 | Silicon Labs
Bővebben
Beszámoló a III. Computer Controls Roadshow rendezvényről
Bővebben