Beszámoló a III. Computer Controls Roadshow rendezvényről

Ahogy eddig minden alkalommal, úgy idén is számos újdonsággal készültünk a III. Computer Controls Roadshow-ra. Mindenekelőtt szem előtt tartottuk, hogy az esemény összhangban legyen víziónkkal -  vagyis hogy a hasznos, informatív előadások és bemutatók mellett a résztvevőknek lehetőségük nyíljon új kapcsolatok kiépítésére.

Olvassa el a Magyar Elektronika cikkét az eseményről >

III. Computer Controls Roadshow

A rendezvényt Zsikla Miklós ügyvezető és szoftverekért felelős munkatársunk nyitotta meg, aki az IoT-ről és a piacon jelenleg is zajló változásokról beszélt. Kiemelte, mennyire fontos, hogy lépést tartsunk a szakmai trendekkel, ehhez azonban ismernünk kell az elérhető legújabb technológiákat. Elmondta, hogy a Computer Controls elkötelezte magát amellett, hogy ügyfeleinek biztosítsa ezt a piaci előnyt. Mindezt vezető gyártókkal való partnerséggel és egyedi megoldásokkal igyekszünk megvalósítani.

Egyik ilyen kiemelt parterünk az Altium, amely gyorsan fejlődő rendszert kínál a hardvertervezés- könyvtárkezelés- szimuláció és gyártási dokumentáció kihívásaira. Miklós előadásában elmondta, hogyan valósul meg a NYÁK tervezés a legújabb okoseszközökben.

Nagysebességű NYÁK tervezés - Roadshow

Ezután Lazányi Jánostól hallhattunk egy pörgős, szórakoztató előadást a nagysebességű NYÁK tervezés kihívásairól, amelyet példákkal is illusztrált. A PCB Design Kft. ügyvezetőjeként János régi partnerünk, emellett a Nagysebességű NYÁK tervezés tanfolyamunk oktatója.

Ugyanígy nagy örömmel fogadtuk az Enterprise Group előadását, hiszen nem mindennapi témát hoztak el nekünk: elmondták, hogyan valósítható meg egy távolról vezérelhető robot fejlesztése többek között Altium Designer segítségével, így szemléletes példát nyújtottak a szoftver gyakorlati alkalmazására.

Computer Controls Roadshow Kiss Dávid

Az élénk beszélgetés miatt hosszúra nyúlt kávészünetet követően rendkívül népszerű témáról, az alacsony fogyasztásról hallhattak Tokovics Ákos és Budai Gábor előadásában. A Silicon Labs 32 bites mikrokontrollerével élő bemutató  keretében mutatták be, hogyan érhető el az ultra alacsony, akár 20nA fogyasztás a CPU különböző alvó fázisainak optimalizálásával. Ezalatt a perifériák önállóan működnek,  így biztosítják zökkenőmentes működést. Szó volt arról is, hogy a Silabs platformja, a Simplicity Studio hogyan segít monitorozni a fogyasztási értékeket.

Mindezt Kiss Dávid tápintegritás szimulációról szóló előadása követte. Dávid az Altium Designer Tanfolyam Portfóliónk oktatója, ezúttal az Altium PDN Analyzer nevű kiegészítőjét jött el bemutatni. Eközben Zsikla Miklós kollégánk bejelentette ehhez kapcsolódó új, bérszimulációs szolgáltatásunkat. (> Érdekli? Írjon nekünk!)

Computer Controls Roadshow Tokovics Ákos

A délután döntő részében az IoT vezetéknélküli trendjeihez való teljesen új megközelítést kaptak a résztvevők. Tokovics Ákos alkatrészekért felelős kollégánk és Budai Gábor támogató munkatársunk érdekes betekintést nyújtottak a szoftver és hardver kapcsolatába, és abba, hogy milyen változások történtek ezen a területen.

Ákos és Gábor az egyik legnépszerűbb vezetéknélküli protokollról, a Bluetooth Low Energy-ről (másnéven Bluetooth Smart) is beszéltek. Elmondták, miben különbözik a korábbi Bluetooth stack-ektől, és milyen gyakorlati előnyei vannak pl. ultra alacsony fogyasztás, sleep mode-ok, biztonságos kommunikáció. Hallhattunk a legújabb, Bluetooth 5-ről is, amely az év elején jelent meg.

Computer Controls Roadshow Budai Gábor

Elmondták, hogy a korábbi, hardveres megközelítés helyett egy nagyobb, összetett rendszerben kell gondolkodnunk, amelynek a szoftveres fejlesztés és a cloud kapcsolat is részei. Szerencsére új szolgáltatásuknak köszönhetően a teljes folyamatban - igény szerint akár a kódírásban is - tudunk segíteni. Mindezt demo előadásokkal szemléltették, ahol a Silabs Simplicity Studio-ját használták a programozáshoz. A rendkívül felhasználóbarát szoftver elsajátítását magyar nyelvű útmutatónk könnyíti meg.

Az eseménydús nap lezárásaként régi ügyfelünk, Kovács Miklós, a Szerver Szektor Kft. ügyvezetője osztotta meg tapasztalatait az Altium Designer-rel. Elmondta, hogy a gázszolgáltató ipar mely kihívásokkal áll szemben, és hogy segítette ebben az Altium, illetve a Computer Controls támogatása.

Computer Controls Roadshow Zsikla Miklós

Végül Zsikla Miklós bemutatta az Altium Designer 17 új funkcióit, és feledett néhány részletet a készülő 18-as verzióból.

A nap végén fáradtan, de lelkesen távozó résztvevőktől számtalan pozitív visszajelzést kaptunk. Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdekes beszélgetéseket, és várjuk Önöket legközelebb is! Szeretnénk köszönetet mondani emellett meghívott előadóinknak is a színvonalas előadásokért.

Computer Controls Roadshow Computer Controls Roadshow

Hasznos szakmai hírekért kövesse LinkedIn oldalunkat, és látogasson el az Innovációs Platformra!

Vissza

Speciális akciók
GW Instek 20%-os akció
Bővebben
DraftSight - 2D vázlatkészítő és 3D tervezőszoftver
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Izgalmas újításokat hozott az Altium 20-as verziója
Bővebben
Megjelent a SOLIDWORKS 2020
Bővebben
Megjelent az Altium Designer 19.1
Bővebben