Végre itt van! - Felfedjük az Altium Designer 19 titkait

Végre itt az új Altium Designer 19

Felfedjük az Altium Designer 19 titkait

Az Altium 2018-ban teljesen új alapokra helyezte az Altium Designer felépítését, ami a teljesítmény és a felhasználói élmény szempontjából is meglehetősen erős szoftvert eredményezett.

64 bites architektúrával, megújult kezelőfelülettel és több NYÁK egy projekten belüli kezelésével jelent meg. Ezekről az újdonságokról mi is részletesen írtunk.

A fenti, jelentős újításokhoz képest az Altium Designer 19 inkább tűnik az előző verzió finomhangolásának, kiteljesedésének. Az új funkciók még gyorsabban elérhetőek, a 3D megjelenítés kifinomultabb, a kezelőfelület még átláthatóbb és egyszerűen használható.

Emellett azért megjelent néhány izgalmas új funkció is – például a nyomtatott elektronika támogatása, vagy az alkatrészek automatikus újrahuzalozása – amelyek jól jelzik, merre halad jelenleg az elektronikai ipar.

Vegyük sorra az Altium Designer 19 új funkcióit:

Layer Stack Manager: fejlett rétegkezelő, amely könnyedén meghatározza a rétegelrendezést, és átfogó szerkesztő funkciókat tartalmaz, pontos impedancia-számítással, akár differenciális vezetékek esetén is.

Layer Stack Manager Altium Designer 19

Továbbfejlesztett és új huzalozási funkciók, mint például a Move Component Retrace (alkatrészek áthelyezése automatikus újrahuzalozással), a Glossing Pushed Routes (huzal-kiegyenlítés), és a Follow Mode (a NYÁK lap formáját követő automatikus huzalozás) funkciók.

A Microvia támogatás a modern alkatrészek és áramkörök nagy bemeneti/kimeneti kapacitásának kezelésére szolgál.

Altium Designer 19

A New Parts Search és a Components Panel ablakok közvetlen hozzáférést biztosítanak az alkatrészkönyvtárakhoz és a gyártók elérhető termékeihez, ráadásul az alkatrészeket közvetlenül innen tudja elhelyezni.

Parts Search Panel Altium Designer 19

Gyorsabb Multi-Board Design (több áramkör egy projekten belül) támogatás segíti a merev-flexibilis tervezést és az MCAD-hez hasonló szerkesztést. Mindezt az új 3D-s motor biztosítja, így lehetővé válik a pontos geometriai/fizikai modellezés.

Multi Board Function Altium Designer 19

Számos fejlesztés történt a Draftsman® modulban is: segítségével mostantól új, még valósághűbb nézetek és testreszabható szerelési rajzok hozhatók létre. Ez különösen hasznos  különböző rétegkészlettel rendelkező áramkörök esetén.

 Draftsman Altium Designer 19

Nyomtatott elektronikai támogatás

Az elektronikai termékek tervezésének és fejlesztésének izgalmas fejlődése eredményezte, hogy ma már az elektronikus áramkört akár közvetlenül a hordozóra (például műanyagra) is nyomtathatjuk, amely így a termék részévé válik.

A nyomtatott elektronika használatával a merev, üvegszálas NYÁK lap már nem szükséges. Ehelyett az áramkör közvetlenül a termék részét képezi, a vezetők a termék felületének alakját és kontúrjait követik. Mivel kevesebb anyagot használnak, és kevesebb hulladék keletkezik, a nyomtatott elektronika végső soron sokszor költséghatékonyabb, mint a hagyományos NYÁK technológia.

Printed Electronics Support Altium Designer 19

A nyomtatáson alapuló hordozón kívül van még egy nagy különbség a hagyományos és nyomtatott elektronikai termékek között - utóbbinak nincsenek fizikai rétegei. Ez lényegében azt jelenti, hogy a huzalozást közvetlenül a hordozóra nyomtatják.

Ha a kialakítás következtében ezek az útvonalak keresztezik egymást, akkor egy kis dielektromos (szigetelő) anyagot nyomtatnak az átfedéseknél, amely a „kereszteződésen” túl kellően kiszélesedik ahhoz, hogy elérje a szükséges jelszinteket a jelrétegek között.

Az Altium Designer képes megbirkózni ezekkel a kihívásokkal. Kiválaszthatja, hogy nyomtatott elektronikus vagy hagyományos NYÁK-ot szeretne-e tervezni, majd a program automatikusan módosítja a követelményeket, beleértve a rétegek nyomtatási sorrendjét is.

Printed Electronics Support - Altium Designer 19

Összegzés

Első pillantásra az Altium Designer legújabb verziója nem tartogat jelentős újításokat - ám ha jobban megvizsgáljuk, több van benne, mint elsőre gondolná. Az új funkciókkal az Altium Designer 19 segít átláthatóvá tenni a legösszetettebb terveket is.

Legyen szó merev-flexibilis, több NYÁK-ot tartalmazó, vagy többrétegű integrált áramkört tartalmazó tervekről, a valósághű 3D megjelenítő, a fejlett alkatrészkezelő és a profi kezelőfelület gondoskodnak arról, hogy a napjai ne hibakereséssel, hanem a valóban fontos tervezői munkával teljenek.

Kedvet kapott az új verzió kipróbálásához?

Kérje az ingyenes próbaverziót >

Ha szeretne még többet megtudni az új funkciókról, kövesse LinkedIn oldalunkat.

 

Vissza

Speciális akciók
GW Instek 20%-os akció
Bővebben
DraftSight - 2D vázlatkészítő és 3D tervezőszoftver
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Izgalmas újításokat hozott az Altium 20-as verziója
Bővebben
Megjelent a SOLIDWORKS 2020
Bővebben
Megjelent az Altium Designer 19.1
Bővebben