Megjelent az Altium Designer 19.1

Az Altium Designer 19 számos, figyelemreméltó újítást, és a felhasználók által javasolt megoldásokat is tartalmazott.

Az új Altium Designer 19.1 esetében - egy „0.1”-es, frissített kiadáshoz méltóan - inkább a 19.0-ban bevezetett, kiemelkedő funkciók javítására, továbbfejlesztésére összpontosítottak.

Még nem tesztelte az Altium Designer képességeit? Kérjen ingyenes próbaverziót itt >

Újítások a Components Panelen - a jobb felhasználói élményért

Az új, Find Similar Components ablak lehetővé teszi egyéni alkatrész-keresési beállítások meghatározását a kapcsolási rajzon vagy a PCB-n kiválasztott alkatrész alapján. Egyéni szűrőket alkalmazva tovább finomíthatja a találatokat a Components panelen.

Az Enter gyorsbillentyű hozzáadásával az összetevők elhelyezése is könnyebbé vált.

(Jelölje ki az Components panelen az elhelyezni kívánt alkatrészt, majd kattintson az Enter gombra. A kiválasztott alkatrész "drag and drop" módszerrel is elhelyezhető a jobb egérgombbal megjelenő helyi menüből a Place kiválasztásával, vagy a Details táblán a Place gombra kattintva.)

Altium Designer 19.1

Ezentúl kedvenc paramétereit is beállíthatja a Components panelen. Továbbá a Compare funkció lehetővé teszi két kiválasztott alkatrész paramétereinek összehasonlítását.

Ha közvetlen hozzáférésre van szüksége a kiszolgálón és a könyvtárban elérhető összes alkatrészhez, az Replace Components ablakot Önnek találták ki.

A funkció számos információt nyújt a kiválasztott alkatrészről egy helyen (paraméterek, modellek, alkatrész-választások, szállítói adatok stb.).

Főbb fejlesztések a PCB-n

Számos új, kiegészítő opcióval bővült a snap-pelés a PCB-n (rácsbeállítások, rácshoz igazítás).

Akár munka közben is újra konfigurálhatja a Snap beállításokat. A Properties panelen megjelenő új lehetőségek segítenek a tervezési objektumok pontos elhelyezésében és igazításában.

Altium Designer 19.1

A Snapping Options szolgáltatással kapcsolatos részletes információkért látogasson el erre az oldalra

Emellett mostantól a kiválasztott alkatrészt körülvevő határoló felületet is konfigurálhatja.

A Keepout objektumok már rácsozott megjelenéssel is megjeleníthetők, tovább javítva ezzel az áttekinthetőséget.

A rácsozás az összes Keepout objektumra vonatkozik és a View Configuration panelen állítható be.

  • Visibility ikon - a láthatóság beállítása az ikon engedélyezésével vagy letiltásával.
  • Draft - a Keepout körvonalát teszi láthatóvá
  • Transparency - átlátszóvá teszi a Keepout objektumokat

Továbbfejlesztett Layer Stack Table

Számos új funkció jelent meg a Layer Stack Table elnevezésű objektumnál.

Altium Designer 19.1

A Properties panelen található Show Total Board Thickness opcióval megjeleníthető a PCB vastagsága. Az egyértelműbb gyártási dokumentációhoz a táblázat emellett a Gerber fájlok nevét is tartalmazhatja.

Altium Designer 19.1

A Properties panelhez  újonnan hozzáadott Columns terület lehetővé teszi a Layer Stack Table további testreszabását úgy, hogy külön beállíthatók a táblázat oszlopai, beleértve az oszlopfeliratok, az igazítás és a szélességek.

A gyártófájlok konfigurálásakor az ODB++, IPC-D-356A és IPC-2581 formátumok használata esetén lehetőség adódik, hogy a Net-Tie komponensek által összekapcsolt Net-ek külön, egyedi Net-ként jelenjenek meg a netlist-ben.

Új Draftsman funkciók

Az új X,Y tengelyek lehetővé teszik, hogy két pont vagy objektum között vonalzó stílusban, felcímkézve jelenítsük meg a távolságot.

Altium Designer 19.1. Draftsman

Az objektum különböző tulajdonságai testreszabhatók, beleértve a vonal vastagságát, stílusát és a betűtípust. A használt mértékegységek az Ön preferenciái szerint egyedileg beállíthatók.

Altium Designer 19.1. Draftsman

A Diametral Dimension egy automatizált méretezés, amellyel a furatok sugara tüntethető fel. Az új objektum tulajdonságai ugyanúgy a Properties panelen adhatók meg.

A Dimension objektumok mostantól „szabadon”, korlátozás nélkül helyezhetők el a dokumentumban bárhol, Snap beállításoktól függetlenül.

Van néhány új, figyelemre méltó funkció is, mint például a továbbfejlesztett Callout objektum, amely több forrást támogat egy Draftsman dokumentumban.

ActiveBOM fejlesztések

Az ActiveBom új, Operations almenüje az összes rendelkezésre álló parancsot csoportosítja. Megnyitásához kattintson jobb gombbal a kiválasztott alkatrészre.

Altium Designer 19.1

Mostantól az Unmanaged (offline alkatrészkönyvtárban tárolt) alkatrészeket is kiválaszthatja és használhatja az ActiveBom-on lévő alkatrészek változtatásakor vagy cseréjekor.

Multi-Board funkciók

A Multi-Board Assembly - View Configuration panel segítségével konfigurálhatók az alapértelmezett színek és megjelenítési beállítások.

Altium Designer 19.1

A Toggling Object Transparency mostantól alkalmazható az alkatrészek és / vagy a STEP modellek részben átlátszóvá tételéhez is. Ez segít más alkatrészek megtalálásában, és a metszet-nézet pozicionálásában is.

Az új verzióban egy opciónak köszönhetően kihagyhatók a szabad 3D-s modellek az ECO folyamat során, vagy a PCB importálásakor.

Az exportálás a 3D STEP formátumon kívül PARASOLID X_T formátumban is elvégezhető.

További frissítésekért és újdonságokért keresse fel az Altium oldalát >

Szeretne mindig a legfrissebb Altium Designer verzióval dolgozni, emellett élvezni a folyamatos, magyar nyelvű támogatás minden előnyét?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen személyre szabott ajánlatot!

Ajánlatkérés

Vissza

Speciális akciók
DraftSight - 2D vázlatkészítő és 3D tervezőszoftver
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Izgalmas újításokat hozott az Altium 20-as verziója
Bővebben
Megjelent a SOLIDWORKS 2020
Bővebben
Megjelent az Altium Designer 19.1
Bővebben