RobonAUT 2016

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre az autonóm robotok versenye, ahol a Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének végzős hallgatói mutathatták meg tudásukat. A BME Q épületének aulájában tartott esemény most is nagy tömegeket vonzott; szakmabeliek, hozzátartozók és kisgyerekes családok gyűltek össze egy kellemes szombati kikapcsolódásra.

A 15 junior és 2 senior induló csapatnak az volt a feladata, hogy kereskedelmi forgalomban kapható játékautókat alakítsanak át olyan robotokká, amelyek emberi beavatkozás nélkül képesek végighaladni a fekete vonallal felfestett versenypályán – mindezt a lehető legrövidebb idő alatt.

A több körös verseny első részében stratégiai feladatokat kellett teljesíteniük, a másodikban a sebesség alapján gyűjthettek pontszámokat. Az automata parkolás, forgás és különböző manőverek mellett idén egy utánfutó felvételét vezették be újdonságként a szervezők. A versenyzők hónapok alatt építették és tesztelték az autókat, hogy azok a lehető legjobban teljesítsenek.

A junior csapatok között a PadaWANs of CANobi, az összesített rangsorban az IntelliGents senior csapat szerezte meg az első helyet.

A főszervező Dr. Tevesz Gábor docens a rendezvényen elmondta, mennyire fontos a mérnökök képzése, mivel a szakmában folyamatos a munkaerőhiány. Ezért a RobonAUT célja részben az, hogy kedvet csináljon a pályaválasztás előtt állóknak, részben pedig az itt megjelenő cégeknek is kiváló lehetőség tehetséges fiatalok megismerésére.

A hallgatók a Villamosmérnöki szak mesterképzésének második szemeszterében találkoznak Robotirányítás rendszertechnikája tárggyal, amelynek keretében elsajátítják az autók felépítéséhez szükséges ismereteket. A képzésen részt vevők szabadon dönthetnek, hogy indulnak-e a megmérettetésen – a RobonAUT népszerűségét jelzi, hogy évről-évre rendkívül magas a versenyzők aránya.

Robonaut 2016 Robonaut 2016
Robonaut 2016 Robonaut 2016
Robonaut 2016 Robonaut 2016
Robonaut 2016 Robonaut 2016

Vissza

Speciális akciók
GW Instek 20%-os akció
Bővebben
DraftSight - 2D vázlatkészítő és 3D tervezőszoftver
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Izgalmas újításokat hozott az Altium 20-as verziója
Bővebben
Megjelent a SOLIDWORKS 2020
Bővebben
Megjelent az Altium Designer 19.1
Bővebben