RobonAUT 2016

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre az autonóm robotok versenye, ahol a Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének végzős hallgatói mutathatták meg tudásukat. A BME Q épületének aulájában tartott esemény most is nagy tömegeket vonzott; szakmabeliek, hozzátartozók és kisgyerekes családok gyűltek össze egy kellemes szombati kikapcsolódásra.

A 15 junior és 2 senior induló csapatnak az volt a feladata, hogy kereskedelmi forgalomban kapható játékautókat alakítsanak át olyan robotokká, amelyek emberi beavatkozás nélkül képesek végighaladni a fekete vonallal felfestett versenypályán – mindezt a lehető legrövidebb idő alatt.

A több körös verseny első részében stratégiai feladatokat kellett teljesíteniük, a másodikban a sebesség alapján gyűjthettek pontszámokat. Az automata parkolás, forgás és különböző manőverek mellett idén egy utánfutó felvételét vezették be újdonságként a szervezők. A versenyzők hónapok alatt építették és tesztelték az autókat, hogy azok a lehető legjobban teljesítsenek.

A junior csapatok között a PadaWANs of CANobi, az összesített rangsorban az IntelliGents senior csapat szerezte meg az első helyet.

A főszervező Dr. Tevesz Gábor docens a rendezvényen elmondta, mennyire fontos a mérnökök képzése, mivel a szakmában folyamatos a munkaerőhiány. Ezért a RobonAUT célja részben az, hogy kedvet csináljon a pályaválasztás előtt állóknak, részben pedig az itt megjelenő cégeknek is kiváló lehetőség tehetséges fiatalok megismerésére.

A hallgatók a Villamosmérnöki szak mesterképzésének második szemeszterében találkoznak Robotirányítás rendszertechnikája tárggyal, amelynek keretében elsajátítják az autók felépítéséhez szükséges ismereteket. A képzésen részt vevők szabadon dönthetnek, hogy indulnak-e a megmérettetésen – a RobonAUT népszerűségét jelzi, hogy évről-évre rendkívül magas a versenyzők aránya.

Robonaut 2016 Robonaut 2016
Robonaut 2016 Robonaut 2016
Robonaut 2016 Robonaut 2016
Robonaut 2016 Robonaut 2016

Vissza

Speciális akciók
Altium Concord Próbalehetőség
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
A Computer Controls a Dassault Systèmes SOLIDWORKS termékeinek hivatalos képviselete
Bővebben
A Computer Controls Hungary az Electrosub-on
Bővebben
Végre itt van! - Felfedjük az Altium Designer 19 titkait
Bővebben