Licencelési módok

Az Altium Designer egyik erőssége, hogy bármilyen felhasználói környezethez alkalmas, legyen szó akár egyetlen offline dolgozó felhasználóról, vagy egy multinacionális cég több országában operáló mérnökcsapatának együttműködéséről.

Szeretne Altium Designer-re váltani? Olvassa el 6 lépéses progamunkat:

Váltás Altium Designer-re

Altium Designer telepítése >

LICENCELÉSI VARIÁCIÓK

Az Altium Designer licenceléséhez három különféle módon történhet a licencfájl megosztása és felhasználása.

A Standalone megoldás egyetlen felhasználót, számítógépet tud kiszolgálni.

A Private Server megoldás hálózaton belül képes kiszolgálni akár több felhasználót is igényük szerint.

Az On-Demand megoldás pedig interneten keresztül teszi elérhetővé a licencet ahol, és amikor csak szükség van rá.

ON-DEMAND LICENCELÉS

Az On-Demand a legegyszerűbb és legnépszerűbb licencelési megoldás. Maga az Altium Designer korlátlan számú számítógépre telepíthető, viszont az egyidejű felhasználást a licencek száma határozza meg. Az ehhez szükséges licenc internetkapcsolat esetén lekérhető az Altium által biztosított szerverekről az előzetesen regisztrált e-mail cím és jelszó párossal.

Azonban, ha a felhasználónak adott ideig offline, azaz internetkapcsolat nélkül kell dolgoznia – pl. egy utazás, vagy biztonsági okok miatt – akkor adott időre kibérelheti a licencet a szerverről. A bérlés időtartamára a licenc a többi felhasználónak nem lesz elérhető. Ha több Seat (ülés, hely) van a licencen belül, akkor a többi Seat elérhető marad a többi felhasználónak.

Az On-Demand licencelés használatához szükséges egy AltiumLive felhasználói fiók. A fiókkal lehetséges bejelentkezni az AltiumLive Dashboard honlapra, illetve az Altium Designer-en belül is. Adminisztátorként az AltiumLive Dasboard-on létrehozhatók felhasználók, felhasználói csoportok, melyekhez licencek, vagy licencek Seat-jei rendelhetők.

A valós idejű statisztika segítségével elemezhető és maximalizálható az egyes licencek kihasználtsága.

Több információ az On-Demand licencelésről

PRIVATE SERVER LICENCELÉS

A Private Server megoldás esetében a licencszervert (Altium Infrastructure Server vagy Altium Vault) a cég egyik szerverére kell telepíteni, és a licenceket abba betölteni. Maga az Altium Designer korlátlan számú számítógépre telepíthető, viszont az egyidejű felhasználást a licencek száma határozza meg.

Ha a felhasználónak adott ideig offline, azaz belső hálózat hozzáférés nélkül kell dolgoznia – pl. egy utazás, vagy otthoni munkavégzés miatt – akkor adott időre kibérelheti a licencet a szerverről. A bérlés időtartamára a licenc a többi felhasználónak nem lesz elérhető.

Ha több Seat (ülés, hely) van a licencen belül, akkor a többi Seat elérhető marad a többi felhasználónak.

Több információ a Private Server licencelésről

STANDALONE LICENCELÉS

A Standalone megoldás azokban a szituációkban előnyös, ha egy felhasználó használja, vagy egy számítógépen telepítve használják az Altium Designer-t.

A Standalone licencet az AltiumLive Dashboard-on lehetséges aktiválni, majd letölteni az *.alf licencfájlt. Az aktiváláson kívül a használat nem igényel internetkapcsolatot. A licencfájl és az Altium Designer kizárólag egy számítógépre telepítve használható.

Több információ a Standalone licencelésről

 

KÉRJEN AJÁNLATOT:

Kapcsolatfelvétel

Speciális akciók
GW Instek 20%-os akció
Bővebben
DraftSight - 2D vázlatkészítő és 3D tervezőszoftver
Bővebben
Altium Designer az új cégeknek!
Bővebben
Hírek
Izgalmas újításokat hozott az Altium 20-as verziója
Bővebben
Megjelent a SOLIDWORKS 2020
Bővebben
Megjelent az Altium Designer 19.1
Bővebben