Blog

30GHz-es sávszélesség a kompakt USB-s PicoScope-ban

30GHz-es sávszélesség a kompakt USB-s PicoScope-ban

Az oszcilloszkópok különböző alkalmazások alapvető eszközei a nagysebességű jelek méréséhez és elemzéséhez. Egyes oszcilloszkópok valós idejű mintavételt alkalmaznak, ami néha zavart okozhat a mérési eredményekben. Mások viszont egymást követő, sorozatos mintavételezést alkalmaznak, ami lehetővé teszi a jelek pontos rögzítését széles sávval és alacsony interferenciával. Ez a módszer azonban csak ciklikus vagy időben összehangolt jelek esetén működik.

Ebben a cikkben bemutatunk egy új oszcilloszkóp szériát, amely egyesíti mindkét világ előnyeit - a PicoScope 9300 sorozatú mintavételező oszcilloszkópot.

PicoScope 9300 sampling oscilloscope series

A PicoScope 9300 kulcs fontosságú jellemzői 
A PicoScope 9300 szériájú mintázó oszcilloszkóp sorozatos kivátlással járó mintavételezést használ a széles sávú vagy gyorsan változó jelek pontos méréséhez. Ez a megoldás kiküszöböli azon zavarokat és költségeket, melyek a nagy sebességű, valós idejű, idő-mintavételező rendszerekkel, például a hagyományos oszcilloszkópokkal járnak. A 30 GHz-es sávszélességgel akár 14 ps-os felfutási idők mérésére is képes, az alacsony mintavételezési zavarok pedig 0,064 ps-ig terjedő időfelbontást tesznek lehetővé. Az 1 MS/s-os sorozatos mintavételi frekvencia más mintavevő oszcilloszkópokhoz képest páratlan, lehetővé téve a gyors hullámforma-, diagram- és hisztogramkészítést.

A PicoScope 9300 oszcilloszkópok összetett egységek, minimális helyet foglalva el a munkaasztalon, és méretük lehetővé teszi a könnyű mozgatást a laptop mellett, megkönnyítve a folyamat közbeni tesztelést. Ahelyett, hogy külön mérőfejeket használnánk, amelyeket egy nagyméretű asztali oszcilloszkóphoz kell csatlakoztatni, a PicoScope 9300-at közvetlenül a vezérlőegység mellé helyezhetjük, és rövid koax kábelekkel csatlakoztathatjuk. 

Minden szükséges funkciót magába az oszcilloszkópba integráltak, így nincs szükség további, kiegészítő berendezés és szoftver beszerzésére. Ezenkívül lehetőség van arra, hogy a PicoScope 9300 oszcilloszkópot egy független, nagy sebességű differenciális impulzusgenerátorral együtt használja.

Ha az impulzus jellemzők és hullámformák elemzése érdekli, akkor olyan szoftverre van szüksége, amely közvetlenül kihasználja a jelfeldolgozást, és a PicoScope 9300 mintavevő oszcilloszkópok esetében ez a szoftver a PicoSample.

Mi is az a PicoSample?
A PicoSample egy fejlett szoftver, amelyet nagy sebességű és széles sávszélességű jelek elemzésére terveztek. Az IEEE 181 szabványnak megfelelően számos funkciót és mérést kínál az impulzusok, átmenetek és hullámformák vizsgálatához és értékeléséhez. A PicoSample szoftver lehetővé teszi továbbá az idő- és frekvencia-módosított jelek elemzését, valamint a Time Domain
Reflectometry/Transmission (TDR/TDT) mérését.

A PicoSample használatához a PicoScope 9300 egységet egy olyan számítógéphez kell csatlakoztatni, amelyen telepítve van a PicoSample szoftver. Ezután kihasználhatja a különböző funkciók előnyeit, beleértve az IEEE 181 szabványnak megfelelő több mint 100 automatikus impulzus, átmenet és hullámforma mérés elvégzését. Több mint 60 matematikai funkciót, például algebrai, logaritmikus, trigonometrikus, derivált és logikai műveleteket hajthat végre. A PicoSample lehetővé teszi valós, vektoros és képzetes Fourier-transzformáció (FFT/IFFT) elvégzését is.

A Pico Technology Ltd. bejelenti az úttörő PicoScope 9000 sorozatú, PC-s USB-oszcilloszkópok jelentős frissítéseit és bővítéseit. A 30 GHz sávszélességű modellel és a frissített 5 GHz-es, 16 GHz-es és 20 GHz-es modellekkel a PicoScope új szabványokat állít fel a tesztelési és mérési iparban.

PicoScope 9300

Alkalmazás  
Az akár 30 GHz sávszélességű PicoScope 9300 mintavevő oszcilloszkópokat 10 Gb/s vagy annál nagyobb sebességgel működő digitális és távközlési alkalmazásokhoz, 25 GHz-ig terjedő mikrohullámú alkalmazásokhoz, valamint olyan alkalmazásokhoz tervezték, amelyek precíz időzítést igényelnek akár 64 fs felbontással.

Ezenkívül a készülék opcionális funkciókat kínál, beleértve az optikai-elektromos átalakítást és az időtartománybeli reflektometriás elemzést (60 ps/7 V), ami további funkcionális képességekkel bővíti ezt a nagy teljesítményű, kompakt és költséghatékony mérőeszközkészletet.

A PicoScope 9000 könnyedén elemzi a gigabites adatáramlás minőségét és a módosított rádiófrekvenciás és mikrohullámú jelek alakját. Ez az eszköz lehetővé teszi a kommunikációs hálózatokban, a számítástechnikában, a diagnosztikában, a nyomkövetésben, a képalkotó rendszerekben, a vezérlésben, sőt otthonainkban és járműveinkben is széles körben használt jelek mérését.


Következtetés
A hagyományos oszcilloszkópokkal ellentétben, amelyeket jellemzően magas költségek, helyigény, energiafogyasztás és a csatornakiosztás kompromisszumai terhelnek, a PicoScope egyedülálló termékei áthidalják ezeket a problémákat.. Ehelyett a legtöbb valós jelre jellemzően ismétlődő vagy időben összehangolt jelekre támaszkodnak. Ez lehetővé teszi számukra a gyors hullámformák és adatok pontos és statisztikai elemzését a mintavételi magas frekvenciák és felbontás feláldozása nélkül, még több bemeneti csatorna használata esetén is.

Megosztás

Related Posts

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *