Blog

Újdonságok a DraftSight 2024-ben: Forradalom a Tervezés Világában

Újdonságok a DraftSight 2024-ben: Forradalom a Tervezés Világában

A dinamikus technológiai fejlődés korában a DraftSight legújabb verziója, azaz a DraftSight 2024 igazi forradalmat jelent a CAD-szoftverek világában. Az innovatív funkciókkal és továbbfejlesztett képességekkel a program nemcsak zökkenőmentes használhatóságot biztosít, hanem jelentősen megemeli a termelékenység szintjét is, páratlan előnyöket kínálva a felhasználó számára. A felhasználói felület számos újításától kezdve a fejlett eszközfunkciókig, a személyre szabott eszközpaletták támogatásáig, az optimalizált navigációig, a továbbfejlesztett rétegkezelésig, valamint a fejlett importálási és exportálási lehetőségekig - a DraftSight 2024 a munka hatékonyságának optimalizálására és a tervezés területén egy új szintet képvisel.

Új felhasználói felület stílus és munkaterület a DraftSight 2024-ben

New UI Style and Workspace in DraftSight 2024

A DraftSight 2024 alapértelmezetten sötét móddal debütált, hangsúlyozva a használhatóságot és az esztétikát. A sötét mód kényelmes és szembarát környezetet biztosít, csökkenti a szem megerőltetését és segít fókuszálni. Mindazonáltal a DraftSight 2024 megtartotta a világos módra való átváltás lehetőségét, biztosítva a felhasználói kényelmet és a szoftverfelület testreszabhatóságát.

Az új munkaterület - CAD General - bevezetése egy újabb lépés a személyre szabhatóság felé. Ez a munkaterület a bal felső sarokban található legördülő menüben található, és a gyakran használt parancsok nagyobb ikonjaival rendelkezik, megkönnyítve a tájékozódást mind az új, mind a tapasztalt felhasználók számára.

Új nézetnavigátor került bevezetésre azok számára, akik 3D komponensekkel dolgoznak, vagy a modell nézetének gyors beállítását részesítik előnyben. Ez a navigátor lehetővé teszi a gyors és egyszerű váltást az előre beállított nézetek, például tervnézet, izometrikus nézet stb. között. A felhasználók saját nézetorientációkat is létrehozhatnak, így a DraftSight 2024-ben a saját preferenciáikra szabhatják a rajzolási élményt.

Paletták testreszabása a nagyobb termelékenység érdekében

Customize Tool Ribbons for Increased Productivity

A DraftSight 2024 egy fejlett eszköz, amely egyedülálló navigációs lehetőségeket és eszközpaletta testreszabást biztosít. A 3D modellezés és a 2D geometria szerelmesei számára a modern nézetnavigátor lehetővé teszi a gyors váltást a különböző perspektívák között, jelentősen megkönnyítve a modellezési folyamatot.

A DraftSight 2024 eszközpalettáit a termelékenység fokozására tervezték. A felhasználók hatékonyan hozhatnak létre új palettákat ikonok húzásával és ejtésével, vagy importálhatják és exportálhatják a más 2D-s CAD-programokban létrehozott, már meglévő palettákat. A testreszabások olyan előre meghatározott beállításokat tartalmaznak, mint a réteg, a vonalszín, a vonaltípus és a vonalsúly, ami időmegtakarítással jár az elemek beszúrásakor. Ezenkívül az új CAD General munkaterületen egyszerűsödött az eszközpalettához való hozzáférés, ami kényelmes munkafolyamatot biztosít.

 

Fejlett rétegkezelés és innovatív rétegfunkciók

High Level Layer Management and Innovative Layer Features

A DraftSight 2024-ben a rétegkezelés jelentősen javult a rétegkezelő palettaként való megnyitásának lehetőségével, ami egyszerűsíti a rétegekkel kapcsolatos feladatokat. Emellett egy új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több réteget egyetlen réteggé egyesítsenek, ami egyszerűsíti a rajzok szervezését és jelentős felhasználói időt takarít meg.

Forradalmi importálási, exportálási és összekapcsolási lehetőségek a DraftSight 2024-ben

Revolutionary Import, Export and Connecting Capabilities in DraftSight 2024

A képességeit még tovább bővítve a DraftSight 2024 lehetővé teszi a felhasználók számára a CATIA rajzok közvetlen importálását és DWG fájlként való megnyitását konvertálás nélkül. Ez a funkció kiküszöböli a fájlkonvertálással járó bonyolultságot, így a felhasználók kizárólag a tervezési folyamatra koncentrálhatnak.

A DraftSight 2024 emellett lehetőséget biztosít több fájl egyidejű importálására külső referenciaként, ami jelentős időmegtakarítást jelent. Az így importált fájlok nem válnak az aktuális rajz állandó részévé, ami segít fenntartani a csökkentett fájlméretet a gördülékenyebb műveletek érdekében.

A táblázatok és adatok Excelben történő kezelését végző személyek bizonyára értékelni fogják az új Adatkapcsolat-kezelőt (Data Link Manager) is. Ezzel az eszközzel a DraftSight 2024 és az Excel közötti kétirányú kommunikációval importálhatja és kezelheti az Excel táblázatokat. Akár a DraftSightban, akár az Excelben végeznek módosításokat, A DraftSight biztosítja, hogy az információk mindig naprakészek és pontosak legyenek.

 

DraftSight Mechanical

DraftSight Mechanical

A DraftSight 2024 részeként elérhető DraftSight Mechanical egy kibővített verzió, amely nemcsak az összes Enterprise Plus funkciót tartalmazza, hanem a DWG formátumú gépészeti elemekkel dolgozó felhasználókra szabott fejlett képességeket is bevezet. Ez a modul lehetővé teszi a DWG-adatokkal való rugalmas munkát mind helyben, mind a felhőben a 3DEXPERIENCE platformhoz csatlakoztatott 3DEXPERIENCE DraftSight Mechanical segítségével.

A Part References egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a meglévő alkatrész-tulajdonságok, például gyártási szám, leírás, beszállító stb. létrehozását vagy frissítését. Egy kiterjedt hardverkönyvtár felhasználásával lehetővé teszi a meglévő part references módosítását és újak automatikus létrehozását, mind a hardverkönyvtár, mind a felhasználó által definiált blokkok esetében.

A tételjegyzék (BOM) és alkatrészlisták a rajzban található összes alkatrészreferenciát összesítik. Ez az eszköz lehetővé teszi új BOM-ok létrehozását és a meglévők frissítését, részletezve az alkatrészek tulajdonságait, például az alkatrészszámokat vagy a mennyiségeket. Az alkatrészlista egy táblázat a rajzban, amely lehetővé teszi a BOM-ok rugalmas szervezését a preferenciák szerint.

A Balloons & Frames a tételjegyzékhez kapcsolódó mutatók létrehozásával vagy átrendezésével a rajzok megjegyzéseinek és jegyzeteinek hozzáadására szolgáló eszközök. A ballon funkció támogatja az alkatrészreferenciákat, lehetővé téve azok használatát a hagyományos gépészeti rendszerekben és a DraftSight Mechanicalben létrehozott tartalmakhoz egyaránt. A keretek egy egyszerűsített méretezési folyamat révén megkönnyítik a tervek címblokkokba való illesztését.

Összefoglaló
A DraftSight 2024 egy sor úttörő funkcióval és eszközzel új mércét állít fel a CAD-szoftverek között, magasabb szintű pontosságot és hatékonyságot biztosítva. Az új alapértelmezett felhasználói felület és munkaterület, a nézetorientációk, a fejlett rétegkezelés, valamint az innovatív importálási, exportálási és összekapcsolási lehetőségek teszik ezt a verziót a tervezés világának valóban modern eszközévé.

A DraftSight 2024 azonban nem csak Standard verzióban érhető el. A gépészeti tervezéssel foglalkozó szakemberek számára létezik a DraftSight Mechanical verzió is, amely a Standard-hez képest fejlettebb funkciókkal rendelkezik az intelligens tervezés területén és a már meglévő DWG fájlokkal való munkáknál. Növelje a termelékenységét a DWG formátumoknál kiemelkedően működő Mechanical funkciók frissítésével, és teljesítse tervezési igényeit a SOLIDWORKS hatékony megoldásaival.

Akár tapasztalt felhasználó, akár kezdő a DraftSight világában, a 2024-es verzió modern és intuitív eszközöket kínál, amelyek forradalmasíthatják a tervezés élményét. A DraftSight 2024 egy lépés a CAD-szoftverek jövője felé, készen arra, hogy úgy egyszerűsítse projektjeit, mint még soha.

Talk to our Experts

Megosztás

Related Posts