Blog

SOLIDWORKS 2024: Szimuláció: Új távlatok a tervezésben és szimulációban

SOLIDWORKS 2024: Szimuláció: Új távlatok a tervezésben és szimulációban

New SOLIDWORKS 2024

A Dassault Systèmes, az egyik vezető CAD-szoftvergyártó bemutatta fejlett eszközének legújabb verzióját, a SOLIDWORKS 2024-et. Az átfogó megoldás legújabb verziója számos innovatív funkciót és fejlesztést vezet be, amelyek forradalmasítják a mérnökök terméktervezési és szimulációs lehetőségeit.

Modellezés: Precizitás és hatékonyság

A modellezés területén a SOLIDWORKS 2024 számos új funkciót kínál, amelyek közül kiemelendőek:

  1. Automatikus képletjavítás: Ez az új funkció automatikusan kijavítja a modellben bekövetkezett változások miatt sérült képleteket. Ez az eszköz különösen hasznosnak bizonyul a bonyolult projektstruktúrák esetében.
  2. Gyorsabb vázlatkészítő eszközök: Mostantól vázlatok készítése közben azonnal, valós időben megtekintheti a méreteket, ami jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti a tervezési folyamatot.
  3. Lyukpozícionálási lehetőségek: Rugalmasság a furatok pozícionálásában, amikor alkatrészeket illeszt be egy összeállításba, lehetővé téve, hogy az első alkatrésznél választhasson a "fix" és a "lebegő" között.

Szimulációk: Szilárd alapok a biztonságos tervezéshez

A szimulációs területen a SOLIDWORKS 2024 olyan funkciókat vezet be, amelyek még fejlettebb és pontosabb termékszimulációt tesznek lehetővé:

  1. Alkatrészreferencia táblázat: Az új táblázat lehetővé teszi az alkatrészekre való hivatkozások gyors hozzáadását, ami nagyban megkönnyíti a rajznézetek és az anyagjegyzék (BOM) bejegyzések létrehozását.
  2. Konfigurációs leírás láthatósága: A konfigurációs leírások mostantól az alkatrésznevek mellett láthatóak, amikor azokat egy összeállításba illesztjük be. Ez megkönnyíti a megfelelő konfiguráció kiválasztását, így minimálisra csökkentve a hibák kockázatát.
  3. Szélességpárosító intelligencia: Egy további eszköz, amely lehetővé teszi a felületek tetszőleges sorrendben történő kiválasztását szélességi párosítások hozzáadásához. A SOLIDWORKS automatikusan kiszámítja az alkatrészek helyes sorrendjét.

Együttműködés: Új szabványok a hatékony csapatmunkához

Az együttműködés területén a SOLIDWORKS 2024 olyan eszközöket biztosít, amelyek racionalizálják a projekteken való közös munkát:

  1. Megosztás és jelölés: A SOLIDWORKS új felhőfunkciója lehetővé teszi a projektek egyszerű megosztását, amely megjegyzéseket és jelöléseket tesz lehetővé közvetlenül a SOLIDWORKS felületén.
  2. Mentés korábbi verzióban: Az aktív előfizetők mostantól akár két évvel korábbi verziókban is menthetnek fájlokat, megkönnyítve ezzel a különböző SOLIDWORKS-verziókat használó felhasználókkal való együttműködést.
  3. STEP fájlszűrők: STEP fájl importálásakor előnézetben választhatja ki az importálandó testeket és alkatrészeket, ezzel egyszerűsítve a nagy STEP fájlokkal való munkát.

SOLIDWORKS 2024: Egy folyamatosan fejlődő folyamat

Érdemes megjegyezni, hogy a SOLIDWORKS egy folyamatosan fejlődő eszköz, minden új kiadás további funkciókat és fejlesztéseket hoz. A Dassault Systèmes elkötelezett a termék folyamatos fejlesztése mellett, olyan új képességekkel látja el a felhasználókat, amelyek növelik a termelékenységet és a pontosságot a tervezési folyamatban. Ez csak néhány a SOLIDWORKS 2024 számos újítása közül, amelyek jelentősen javítják a tervezési és elemzési folyamatot. Akár mérnök, tervező vagy projektmenedzser, a SOLIDWORKS 2024 olyan eszközöket kínál, amelyek növelik a termelékenységet, a pontosságot és a csapat hatékonyságát. Töltse le a legújabb verziót még ma, és fedezze fel, hogyan forradalmasíthatják ezek az újítások a projektjeit.

Talk to our Experts

Megosztás

Related Posts